|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! » ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (42) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | ROSITA surowy TRAN z wątroby dorsza Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO) - 150ml» TRAN, OLEJE, OMEGAProducent: ROSITA RATFISHOIL
W odróżnieniu od większości tranów dostępnych na rynku, jest w pełni naturalny, surowy i nieprzetworzony. Jedna łyżeczka dziennie dostarcza niezbędnych, rozpuszczalnych w tłuszczach składników odżywczych. Dla bezpieczeństwa Twojego i Twojej rodziny każda partia jest dokładnie badana przed dopuszczeniem do sprzedaży. Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO) to jedyny na świecie świeży i surowy tran, produkowany z dzikich dorszy. Prosto z krystalicznych norweskich mórz, zawiera naturalnie występujące witaminy A i D, a także pełne spektrum kwasów tłuszczowych omega, w tym omega-3: EPA i DHA. Jeśli zrobisz rozeznanie na rynku tranów, szybko zorientujesz się, że większość komercyjnych olejów z wątroby dorsza jest przetwarzana w wysokiej temperaturze, która to usuwa naturalne witaminy A i D, a także uszkadza delikatny kwas tłuszczowy omega-3. Aby uzupełnić braki tych składników, większość producentów tranów dodaje syntetyczne witaminy. Rodzina Rosita kontroluje cały proces od połowu po butelkowanie, dostarczając tym samym najbardziej wartościowy olej z wątroby dorsza na rynku. Zrównoważony: Dziki dorsz (Gadus morhua) jest poławiany na hak i linkę na własnych łodziach rybackich firmy Rosita u wybrzeży północnej Norwegii. Nieprzetworzone: Surowy i ręcznie wytwarzany w małych partiach przy użyciu rzadkiej, zastrzeżonej i stosowanej od pokoleń techniki ekstrakcji na zimno, która wykorzystuje naturę, aby oddzielić olej od wątróbek (przy użyciu delikatnej zmiany temperatury). Nie stosuje się podgrzewania, wybielania, rozpuszczalników, maszyn ani chemikaliów. Świeży: Ryba jest przetwarzana na świeżo w ciągu kilku godzin! Bogactwo składników odżywczych i brak syntetycznych witamin: Zawiera tylko naturalnie występującą witaminę A i witaminę D oraz pełne spektrum kwasów tłuszczowych omega-3 w naturalnym stężeniu i proporcji: Zawiera 395 IU witaminy D3 i 3900 IU witaminy A na łyżeczkę (z niewielkimi wahaniami w poszczególnych partiach z powodu naturalnie występujących zmian sezonowych). Zawiera 443 mg EPA i 605 mg DHA na łyżeczkę wraz z pełnym spektrum kwasów tłuszczów omega, w tym również omega: 3 (DHA i EPA), 4, 6, 7, 9 i 11. Dostawa bezpieczna w każdej temperaturze: Wypełniona azotem, pozbawiona tlenu ciemna szklana butelka chroni składniki odżywcze oleju i pozwala na wysyłkę w każdej temperaturze, nawet bez specjalnych opakowań ochronnych ani lodu. Po otrzymaniu przesyłki tran należy schłodzić przed otwarciem w lodówce do temperatury 4°C. Bezpieczny: Każda partia jest testowana przez firmę zewnętrzną w laboratorium mikrobiologicznym i certyfikowana w celu spełnienia surowych europejskich przepisów dotyczących jakości i czystości (w tym obecności metali ciężkich). Naturalne przeciwutleniacze: Aby zachować świeżość dodawana jest niewielka kropla olejku z rozmarynu i pełne spektrum witaminy E (z pestek słonecznika). Smak: Olej zachowuje naturalny smak dziko złowionej ryby, ponieważ nie zawiera żadnych dodatków smakowych. Korzyści płynące z przyjmowania oleju z wątroby dorsza Ponieważ Rosita EVCLO jest świeży i surowy, produkowany z dziko żyjących dorszy, przyjmowanie łyżki płynu jest jak zjedzenie kawałka bogatej w składniki odżywcze świeżej ryby. Oznacza to, że twoje ciało rozpozna tran Rosita jako prawdziwe jedzenie, a nie przetworzony suplement. Ponadto witaminy w oleju z wątroby dorsza Rosita są rozpuszczalne w tłuszczach, co oznacza, że są magazynowane w tłuszczu naszego organizmu i zużywane w razie potrzeby. Tran Rosita kontra kapsułki Płynny olej z wątroby dorsza Rosita oferuje więcej porcji w porównaniu do kapsułek. Jest idealny do podawania dawek terapeutycznych i do zaspokojenia różnych potrzeb całej rodziny. Płynna forma tranu Rosita jest również pomocna dla tych, którzy nie mogą połknąć kapsułek, takich jak niemowlęta, dzieci oraz dla osób, które wolą olej z wątroby dorsza w płynie. Składniki Surowy olej z wątroby dzikiego dorsza. Inne składniki Niewielka ilość oleju rozmarynowego i witaminy E w postaci mieszanki tokoferoli. Witamina E o pełnym spektrum tokoferoli alfa, beta, gamma i delta. Źródłem witaminy E jest niemodyfikowany genetycznie ekstrakt ze słonecznika z Danii. Brak aromatów, barwników i konserwantów. Olej nie zawiera soi, glutenu i nabiału. Alergeny: Ryba Korzyści płynące ze stosowania Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil zawiera naturalnie bogate i rzadkie zestawienie składników odżywczych, które zapewniają niezliczone korzyści zdrowotne: Witamina A: Zawiera prawdziwą witaminę A w postaci retinolu, co oznacza, że organizm może ją łatwo wchłonąć i użyć (w przeciwieństwie do witaminy A występującej w roślinach jako beta-karoten). Witamina A bierze udział w pracy układu odpornościowego, widzeniu, rozmnażaniu i komunikacji komórkowej. Witamina D: Witamina A zawarta w oleju Rosita współpracuje również z witaminą D, która pomaga organizmowi wchłonąć wapń, aby wspierać zdrowie kości. Kwasy tłuszczowe omega: Pełne spektrum kwasów tłuszczowych w tranie Rosita (w tym omega-3: EPA i DHA) redukuje stany zapalne i korzystnie wpływa na zachowanie zdrowia mózgu. Dawkowanie Najlepiej przyjmować z jedzeniem. Dorośli: 1/2 (2,5 ml) do 1 (5 ml) łyżeczki dziennie. Dzieci i osoby wrażliwe: 1 do 4 kropli dziennie. Niemowlęta (zgodnie z zaleceniem lekarza): 1 do 3 kropli dziennie. Krople można podawać łyżką lub zakraplaczem przed karmieniem. Kobiety w ciąży i matki karmiące: Nie przekraczaj więcej niż ¼ łyżeczki dziennie. Mało i powoli: Tran Rosita jest produktem wysokiej jakości, czystym i silnie działającym. Dlatego niezwykle ważne jest, aby zacząć powoli, od mniejszej dawki niż zalecana. Na przykład bardzo mała dawka co drugi dzień, a nawet raz w tygodniu, dopóki nie będziesz w stanie ustalić, w jaki sposób suplement wpływa na Twoje ciało i jaka dawka jest dla Ciebie odpowiednia. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Jak przyjmować tran Rosita Oto kilka praktycznych wskazówek jak przyjmować olej z wątroby dorsza dla zachowania najbardziej optymalnego smaku: Przed przyjęciem preferowanej dawki, należy wyjąć tran z lodówki i ustawić na blacie na dwie minuty. Następnie wstrząsnąć! Zabieg ten pozwoli na odpowiednie wymieszanie oleju oraz zapewni niezmienny smak tranu. Niektórzy ludzie po zażyciu tranu lubią przegryźć plasterek pomarańczy. Przechowywanie Olej należy zawsze przechowywać w lodówce. Nieotwarte butelki mogą być przechowywane w zamrażarce (-19°C), aby wydłużyć ich okres przydatności przez okres trzech lat od daty produkcji na opakowaniu. W lodówce fabrycznie zamknięty tran można przechowywać do roku (4°C). Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Po schłodzeniu lub zamrożeniu tran może stać się gęsty i mętny, należy lekko wstrząsnąć przed użyciem. Produkt przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Polecają tran Rosita: Dr. Terry Wahls, MD – Twórca protokołu Wahls Chris Kresser, M.S., L.Ac – autor bestsellera New York Times „Your Personal Paleo Code” Dr. Steven Lin, DDS – autor książki „The Dental Diet” Dr. Natasha Campbell–McBride, MD – autorka książki „Zespół psychologiczno- jelitowy”; twórca diety GAPS |