|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (42) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | Zioła Indian Ojibwa Essiac - 200g» ZIOŁA/herbatyProducent: Zielarnia Suwalska
Według Andreasa Moritza, Zioła Indian Ojibwa są jednym z najpotężniejszych środków na pobudzenie ludzkiego układu odpornościowego. Jest to 8-składnikowa mieszanka służąca do sporządzania tradycyjnego naparu z korzeni i ziół, stosowanego od ok. 300 lat przez Indian północno-amerykańskich. Unikalna mieszanka składników i proporcji została stworzona w XVIII wieku przez zielarzy z plemienia Ojibwa. Ojibwa używali tego naparu, aby przetrwać plagę chorób, które trafiły na ten kontynent wraz z pierwszymi europejskimi osadnikami. Obecnie, napar używany jest w całej Ameryce jako jedna z najskuteczniejszych metod wspierania odporności. Składniki: Łopian większy korzeń – Arctium lappa (121 g) Szczaw polny liść – Rumex acetosella (39 g) Amerykański wiąz czerwony kora – Ulmus rubra (9,6 g) Rabarbar dłoniasty korzeń – Rheum palmatum (9,6 g) Listownice – Kelp – Laminariales (9,6 g) Drapacz lekarski ziele – Cnicus benedictus (4,8 g) Koniczyna czerwona kwiat – Trifolium pratense (4,8 g) Rukiew wodna – Nasturtium officinale (0,6 g) Masa netto: 200 g Sposób użycia: Zagotuj ok. 100 ml (pół szklanki) wody w naczyniu i dodaj 1 łyżeczkę mieszanki. Przykryj naczynie i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Odstaw wywar z ognia i dokładnie wymieszaj. Przykryj naczynie pokrywką i pozostaw wywar w spokoju (nie mieszając) na 10-12 godzin aż wystygnie. Ponownie podgrzej wywar, żeby woda zaczęła parować, ale nie dopuść do zagotowania. Należy popijać małymi łykami, najlepiej na pusty żołądek, 2-3 godziny po kolacji, przed snem. |