|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (42) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | Zakwaska do kefiru - 2 fiolki» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjneProducent: Zakwaski
KEFIR VIVO Skład: Acetobacter aceti, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus, Lactobacillus casei, Saccharomyces unisporus Zdrowa tradycja Kefir to tradycyjny słowiański napój o licznych właściwościach prozdrowotnych. Z całą pewnością można stwierdzić iż powinien być obowiązkowym składnikiem zdrowego odżywiania się ludzi w każdym wieku. Kefir hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych różnych rodzajów, zwłaszcza specyficznych dla infekcji jelitowych. Kefir ma pozytywny wpływ na przemianę materii i znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych. Dieta kefirowa jest szczególnie skuteczna dla osób, które chcą się pozbyć nadwagi i przywrócić do normy poziom cholesterolu we krwi. Unikalny skład ziaren kefirowych Kefir VIVO to prawdziwy kefir, o smaku i zapachu naturalnego kefiru, coraz rzadziej powszechnie rozpoznawalnego, ze względu na dostępność w sklepach wyłącznie wysoko przetworzonych produktów. Zakwaska Kefir Vivo zawiera unikalną, naturalną symbiozę bakteryjną. Zapewnia mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Odróżnia to kefir VIVO od wielu produktów serii biokefir, które nie mają związku z ziarnami kefiru, a w których skład wchodzą tylko pałeczki kwasu mlekowego i czasem bifidobakterie. Bakterie kefiru hamują rozwój chorobotwórczych bakterii - czynników wywołujących infekcje jelitowe. Kefir ma korzystny wpływ na metabolizm i znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych. Wsparcie w odchudzaniu Regularne spożywanie żywego kefiru przyspiesza przemianę materii. To przyczynia się do normalizacji masy ciała i zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie. Kefir Vivo polecany jest dla: osób pragnących schudnąć, osób w każdym wieku, w codziennej diecie, osób z alergią, dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat, seniorów, osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny, osób w trakcie leczenia chorób, osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji. Jak przygotować kefir? Przygotowanie kefiru Vivo jest bardzo proste i wygląda tak samo jak przygotowanie jogurtu: KROK 1. Przygotuj 2 litry mleka pasteryzowanego (jeżeli masz mleko niepasteryzowane od rolnika, zagotuj je aby pozbyć się naturalnych bakterii mlekowych, które mogłyby uniemożliwić namnożenie się bakteriom kefirowym). KROK 2. 1 litr mleka zagotuj, a drugi schłodź w lodówce, następnie dolej mleko zimne do gorącego. Osiągniesz w ten sposób temperaturę ok 37-43 stopni, idealną do rozwoju kultur bakterii i mikroflory ziaren kefiru. KROK 3. Następnie otwórz fiolkę, wlej do niej odrobinę mleka i rozpuść proszek potrząsając fiolką. Jeżeli na dnie proszek nie rozpuści się, rozetrzyj go łyżeczką i wlej całość do garnka, następnie dokładnie wymieszaj. KROK 4. Garnek szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 6-10 godzin (np. przy kaloryferze, lub pod tzw. pierzynką). KROK 5. Po ścięciu się mleka wstaw garnek do lodówki, aby schłodzić kefir. Po schłodzeniu rozkoszuj się smakiem kefiru do 7 dni. Instrukcja zostanie załączona |