|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (42) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) » Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | WITAMINA C Liposomalna (dr Mercola) - 60 kaps.» dr MercolaProducent: Dr Mercola, USA
WITAMINA C Liposomalna (dr Mercola) (60 kapsułek) - suplement diety Składniki suplementu diet: kwas askorbinowy, lecytyna słonecznikowa, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, celuloza roślinna, wosk pszczeli, ekstrakt z papryki (barwnik) Porcja dzienna zawiera: Witamina C (kwas askorbinowy) 1 000 mg Działanie: wspiera układ odpornościowy i nerwowy, wzmacnia organizm, wpływa na syntezę kolagenu, który występuje m.in. w ścięgnach, skórze, kościach, chrząstce i dziąsłach, odgrywa istotną rolę w metabolizmie energetycznym i absorpcji żelaza, jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed wolnymi rodnikami tlenu zapewnia sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego Witamina C zalecana jest osobom prowadzącym intensywny i stresujący tryb życia. Produkt przeznaczony jest także dla osób aktywnych fizycznie oraz palących papierosy. Suplement diety, korzystnie wpływa na odporność organizmu, szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym. Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie podczas posiłku. Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Informacja dla alergików: nie zawiera mleka, przetworów mlecznych, jajek, ryb, skorupiaków, orzechów, soi, pszenicy i glutenu Wiele suplementów wit.C nie przynosi pełnych korzyści dla zdrowia Wypróbuj zatem suplement Dr. Mercoli Antyoksydanty to naturalny mechanizm obronny organizmu, który pomaga zneutralizować wolne rodniki niszczące komórki i tkanki organizmu. Istotne jest aby spożywać różne rodzaje antyoksydantów. Badania naukowe donoszą, że antyoksydanty: wspomagają pracę serca wspomagają odporność poprawiają pamięć pomagają zmniejszyć oznaki starzenia się Dr Mercola zaleca zwiększyć spożycie antyoksydantów jedząc nieprzetworzoną i organiczną żywność. Dwa rodzaje antyoksydantów współdziałają chroniąc komórki Antyoksydanty dzielą się na dwie grupy: wodolubne (hydrofilowe) i olejolubne (hydrofobowe). Organizm potrzebuje obu rodzajów antyoksydantów wodnolubne antyoksydanty – występują w płynach ustrojowych tj. krew, płynach wewnątrz i zewnątrz komórkowych. Wchodzą w reakcję z oksydantami występującymi we krwi i płynach komórkowych. Do tego rodzaju antyoksydantów należą resweratrol, glutation i katechiny olejolubne antyoksydanty – występują w błonach komórkowych i lipoproteidach. Chronią błony komórkowe przed peroksydacją (utlenianiem) tłuszczów. Do tego rodzaju antyoksydantów należą wit. A, E i astaksantyna Każdy rodzaj antyoksydantów wykazuje inne właściwości w naprawianiu i ochronie komórek przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki. Przyjmowane razem wykazują lepszą skuteczność działania. Jednym z najsilniejszych antyoksydantów rozpuszczalnych w tłuszczach jest astaksantyna. Cenne właściwości witaminy C Badania naukowe wykazały, że oprócz silnych właściwości antyoksydacyjnych i syntezy kolagenu, witamina C odgrywa również inne istotne role dla zdrowia. Witamina C Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu Wspomaga serce Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi Wspomaga naczynia krwionośne i tętnice Wspomaga wzrok Wspomaga prawidłowy metabolizm kwasu moczowego Wzmacnia działanie innych antyoksydantów (tu wit. E) Nie zawsze przyjmujemy jej odpowiednie ilości dla zachowania optymalnego zdrowia. Utrata zdolności absorpcji witamina C Znaczna ilość osób na całym świecie może cierpieć na niedobór wit.C. badania przeprowadzone w USA i Kanadzie wykazały, że 25-33% osób cierpi na niewielki niedobór tej witaminy prawie 20% osób cierpi na bardzo duży niedobór tej witaminy większe ryzyko niedoboru może występować u studentów, palaczy i osób starszych W przeciwieństwie do większości ssaków, ludzie stracili zdolność produkcji wit. C przez organizm. Dlatego powinniśmy przyjmować ją z dietą. Należy zapamiętać, że im więcej jesz kolorowych świeżych owoców i warzyw, tym więcej przyjmujesz wit.C. Zapotrzebowanie na wit. C w dużej mierze zależy od poniższych czynników: Palacze – badania wykazały, że palacze mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit. C niż osoby niepalące z uwagi na wyższy poziom stresu oksydacyjnego. Palacze powinni jeść o 39% więcej wit. C niż podaje RDA wg USDA w porównaniu z osobami niepalącymi Osoby starsze – w wieku 65 lat i więcej mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit.C prawdopodobnie wynikające z normalnego procesu starzenia się Dorośli mężczyźni vs kobiety – zalecana dzienna porcja wit. C dla mężczyzn (19+) jest o 20% wyższa od tej porcji dla kobiet. Trzy sposoby, aby zapewnić sobie odpowiednią ilość wit.C Należą do nich: dieta bogata w świeże, organiczne warzywa i owoce (wymienione wyżej) podanie dożylne – wymaga podania przez lekarza doustny suplement diety Jednym z głównych problemów przyjmowania doustnego suplementu wit. C jest jej niska wchłanialność. Szacuje się, że wynosi nawet poniżej 20%. Często suplementy z wit.C mogą wywoływać zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Duże dawki wit.C w tradycyjnych suplementach zwykle nie są dobrze tolerowane i mogą wywoływać zaburzenia pracy jelit. Na szczęście została opracowana wit.C w formie, która może ograniczyć powyższe problem. Lepsza biodostępność Z pewnością słyszeliście o nowej technologii liposomowej stosowanej, aby zwiększyć wchłanialność substancji odżywczych. Naturalnie występuje ona w przypadku oleju z kryla. Kwasy omega-3 wiążą się z fosfolipidami, które radykalnie zwiększają wchłanianie w porównaniu z olejem z ryb. Taki rodzaj wiązań można otrzymać w laboratorium. Fosfolipidy: to budulec błon komórkowych regulują transport międzykomórkowy chronią błony komórkowe przed wolnymi rodnikami Wit. C w liposomach jest bardziej biodostępna niż tradycyjne doustne suplementy wit. C (nie liposomalne). Badania wyraźnie podają, że jednym z najlepszych sposobów na suplementację wit. C jest jej forma liposomalna. Tradycyjna doustna wit. C nie jest tak dobrze biodostępna jak wit. C w liposomach. Wchłanianie takiej witaminy różni się od tej tradycyjnej. Wchłanianie jelitowe pokarm i substancje odżywcze muszą najpierw zostać rozłożone następnie mniejsze cząsteczki są wchłaniane przez organizm na koniec substancje odżywcze dostają się do krwioobiegu Technologia liposomalna wit. C jest zamknięta w malutkich pęcherzykach lipidowych takie cząsteczki wit. C mogą być z łatwością wchłaniane Dobry suplement wit. C musi: zawierać liposomy – ze względu na biodostępność i ochronę jelit zawierać wyższą dawkę witaminy niż tradycyjna doustna wit. C nie zawierać sojowego emulgatora zawierać wysokiej jakości, czyste składniki spełniać kryteria najwyższej jakości Witamina C w liposomach Mr. Mercoli spełnia wszystkie powyższe kryteria. Opracowując preparat wit.C w liposomach dr Mercola skupił się na jakości produktu. Przez ponad 18 miesięcy szukał odpowiedniego producenta, aż wybrał Capsugel. Wit. C w liposomach jest zamknięta w kapsułce "Licaps®", a nie żelowej. Kapsułki te są wytwarzane w innowacyjnej technologii “Fusion” łączącej element kapsułki bez opaski. Ta innowacyjna technologia: zmniejsza możliwość utleniania zawartości kapsułki zapewnia, że kapsułka jest hermetycznie zamknięta przedłuża termin przydatności do spożycia |