|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (42) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) » Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | Acidofilna Witamina C 400 mg - 60 kapsułek» Bakterie probiotyczne/prebiotykiProducent: Narum
Acidofilna Witamina C w formie kapsułek Pamiętaj to jedyna na świecie witamina C "wnoszona" do organizmu przez bakterie probiotyczne, które przyklejając się do ścian jelita, przekazują niesione substancje prosto do krwioobiegu. Dzięki regularnemu stosowaniu witaminy C podnosimy odporność naszego organizmu. Jedno opakowanie zawiera 60 kapsułek i wystarcza na pełne 2 miesiące suplementacji. Acidofilna Witamina C w formie kapsułek służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci oraz osób dorosłych oraz suplementacji diety w witaminę C. Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Zwiększa przyswajanie żelaza. Witamina C pomaga w: prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Produkt jest wskazany: jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii, przy potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus, przy długotrwałym stresie. Składniki: kwas L-askorbinowy (witamina C), Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus rhamnosus, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus, Lactobacillus salivarius, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactobacillus reuteri, Streptococcus salivarius, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii ssp. Lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus helveticus, otoczka kapsułki: substancja żelująca - guma gellan, substancja glazurująca - hydroksypropylometyloceluloza. Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka dziennie, 15-20 min przed posiłkiem. W jednej saszetce znajduje się nie mniej niż 1 x 1010 CFU* żywych bakterii. Czas przyjmowania: Dla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5-6 tygodni. Sposób użycia: Kapsułkę należy przyjmować na 15-20 minut przed posiłkiem z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem, poza sytuacjami nietolerancji produktów mlecznych). Można otworzyć kapsułkę i rozpuścić jej zawartość w napoju. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem. Zalecany jest zdrowy tryb życia i zrównoważona dieta. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 10 °C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze otoczenia. Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi. |