|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (71) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (34) KAWY/kawy grzybowe (11) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (27) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (12) » ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (3) Oleje spoż., OMEGA (10) Koenzym Q10, ubichinol (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (2) Suplementy płynne, syropy, krople (2) Suplementy sproszkowane (2) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) PURELAB dr Marek Skoczylas (35) Aliness (31) BESTLAB (3) DuoLife (14) JOALIS (69) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (21)NOW Foods (30) SWANSON (12) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (4) KSIĄŻKI (28) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (28) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (44) RÓŻNOŚCI (5) | Zakwaska TWARÓG VIVO - 1 fiolka» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjneProducent: Zakwaski
TWARÓG VIVO Skład: Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus Niezbędnik w diecie Twaróg to niezbędny produkt dietetyczny, polecany w diecie kobiet w ciąży i karmiących, dzieci od 6 miesiąca do 18 roku życia, oraz osób uprawiających sport jak i seniorów. Takie wskazania wiążą się z wysoką zawartością pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety, czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki wysokiej zawartości pełnowartościowego białka mleka i minerałów (szczególnie wapnia i fosforu) twaróg sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek. Właśnie dlatego jest zalecanym źródłem białka i minerałów dla kobiet w ciąży i karmiących matek, które mają zwiększone zapotrzebowanie na te składniki. Unikalna kombinacja kultur bakterii Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych (Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp.. Cremoris) , heterofermentujących (Lactococcus lactis ssp.. Diacetylactis) i mezofilnych paciorkowców mlekowych (Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus). Ta mieszanina kultur ma dużą aktywność do wytwarzania kwasu i tworzy duże ilości diacetylu i acetoiny, dwutlenku węgla, lotnych kwasów tłuszczowych. Streptococcus salivarius ssp. thermophilus przyspiesza proces fermentacji mleka. Produkt końcowy uzyskany przy pomocy tego zakwasu ma wyraźny smak i zapach fermentowanego mleka. Twaróg Vivo polecany jest dla: kobiet w ciąży i karmiących, osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny, osób w każdym wieku, w codziennej diecie, dzieci od 6 miesiąca życia, dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat, seniorów, osób po kontuzji, złamaniach Jak przygotować domowy twaróg? - instrukcja zostanie załączona |