|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (71) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (34) KAWY/kawy grzybowe (11) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (27) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (12) » ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (3) Oleje spoż., OMEGA (10) Koenzym Q10, ubichinol (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (2) Suplementy płynne, syropy, krople (2) Suplementy sproszkowane (2) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) PURELAB dr Marek Skoczylas (35) Aliness (31) BESTLAB (3) DuoLife (14) JOALIS (69) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (21)NOW Foods (30) SWANSON (12) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (4) KSIĄŻKI (28) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (28) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (44) RÓŻNOŚCI (5) | Zakwaska do śmietany - 1 fiolka» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjneProducent: Zakwaski
Skład: liofilizowane szczepy bakterii Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus Zakwaska do ukwaszenia śmietany w warunkach domowych. Domowe przygotowanie śmietany to zadanie dla prawdziwych smakoszy. Śmietana zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego, a także liczne składniki odżywcze, takie jak: potas, wapń, żelazo, witaminy A, E, B1, B2, C, PP. Śmietana przygotowana z Zakwaski nie zawiera żadnych syntetycznych dodatków (stabilizatorów, zagęszczaczy, konserwantów) i tłuszczów roślinnych, takich jak tani olej palmowy. Zdecyduj o zawartości tłuszczu. Przygotowując samodzielnie śmietanę samemu decydujemy o jej kaloryczności, wybierając śmietankę do ukwaszenia, o takiej zawartości tłuszczu jaka nam odpowiada. Do ukwaszenia śmietany możemy wykorzystać oferowaną w sklepach śmietankę, ale warto posłużyć się również mlekiem o 6 procentowej zawartości tłuszczu. W ten sposób otrzymamy ukwaszony produkt, który będzie miał wartość kaloryczną 2,5 razy mniejszą niż 20 procentowa śmietanka. |